I fremmedboken på Frognerseteren

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Er det mulig vel i hjemmet,
      smukt som her,
 at en slekt som tenker fremmed
      huser der?
 Nei, naturen, den vil vinne,
 den er mektig som en kvinne;
 ny, forskjellig alle dage
 vil den lokke, vil den drage,
 inntil slektens ånd fortryllet
 spenger vanen, kaster hyllet
 og fremtriner selv som skaper,
 hvor naturens storhet kjennes,
 av et liv så norsk som dannes.
 - Gid jeg troen aldri taper!