I haven, da Marie Kaltenborn var død

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Camilla Collett

 Hvad fagrest skal jeg bryde
 Af Havens Flora fin?
 Hvad Blomst er værd at pryde
 En Barm saa ren som din?
 Ja ren som Liljens Stængel,
 Og dog saa varm i Hu,
 Hernede alt en Engel,
 Maria, saa var du! . . .
 Og derfor vil jeg bryde
 Kun Roser, Liljer hvide;
 Kun de er værd at pryde
 Din Barm, du rene, blide.
 End vil jeg ikke glemme
 En Gren af Christi Blod --
 -- Pensé og Glemmigeien
 Dem strø vi dig paa Veien --
 -- Cypressen vil jeg gjemme
 Til os, som du forlod.