Jætergutten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Drot er Jætergutten:
grønnen Houg hans Throne,
paa hans Hoved Solen
er den gyldne Krone.

Faareflokken ligger
smigrende tilfode.
Kalven spiller Junker,
kaad og veltilmode.

Mads Buk er Skuespiller,
Hakkespet og Skjære,
Koen med sin Vække
Musikanter ere.

Og til Hofkapellet
fjerne Vandfald brummer,
saa at Majestæten
synker sødt i Slummer.

Midlertid regjerer
Hunden som Minister;
mere vak end Kongen;
ogsaa mere bister.

Unge Konge klager:
" -- tungt er at regjere!
Vilde heller hjemme
hos min Dronning være!"




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.