Jeg kan ikke se deg

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg kan ikke se deg
men ser deg allikevel
jeg kan ikke ta på deg
men rører ved deg allikevel
jeg kan ikke kjenne på deg
men merker deg allikevel.

Du er rundt meg
over alt, alle steder
Med lydløse skritt omfavner du meg
og klemmer
til redselen tar overhånd
og et lite skrik
kommer over mine lepper.

Jeg er fanget av naturens krefter
der jeg står på kanten av et stup
jeg venter på at tåka på sine myke tøfler
lister seg tilbake så jeg igjen kan se hvor jeg går.

av Marit Irene Jensen.