Jens Zetlitz
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkJens Zetlitz (født 26. januar 1761, død 14. januar 1821) var en norsk dikter og luthersk prest fra Stavanger.
Bibliografi[rediger]
- Poesier: første samling (1789)
- Eegenæs: et Digt med Anmærkninger (1793)
- Sange for den norske bondestand (1795)
- Psalmer (1795)
- En norsk Höst: et Digt (1800)
- Johan Nordahl Brun, Biskop over Bergens Stift (1805)
- Alkoran: d.e. Capitlernes Bog for 1806 (1806)
- Sange for Den Norske Bondestand (1812)
- Prædikener og Leilighedstaler (1822)
- Egenæs: et digt med anmærkninger (1825)
- 2den Deel (1825)
- Jens Zetlitz's samlede Digte (1825)
- 1ste deel (1825)
- Sange for den norske Bondestand (1842)
- Norske Almuesangeres Kløverblad: eller Bruns, Frimanns og Zetlit's Sange for den norske Bondestand. - Godtkjøbsudgave (1853)
- Ny Vise om Jernbanemoroen ved Mjøndalen (1875)
- Udvalg af Jens Zetlitz' Digte (1886)
- Reyse fra Stavanger til Wigedahl i aare (1968)
- Jens Zetlitz : et tohundreårsminne (1990)