Johan Vibe

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Johan Vibe (1748-1782) ble i 1772 den første sekretæren i det nyopprettede Norske Selskab i København.

  • 1748: Johan Vibe født.
  • 1755: Et jordskælv i Lissabon dræber 60,000.
  • 1764: Jens Schielderup Sneedorff død.
  • 1766: Aalborg Stifttidende udkommer første gang.
    • Christian VII (1749-1808) udråbt til konge.
  • 1767: August Wilhelm Schlegel født i Hannover.
  • 1771: Struense ved magten.
  • 1772: Friedrich Schlegel født i Hannover.
  • 1781: Kant skriver Kritik der reinen Vernunft. (Kritik af den rene fornuft)
  • 1782: Johan Vibe død.