Kina

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Middelriket - Landet mellom jordflaten og himmelen.

Ifølge det tradisjonelle kinesiske verdensbildet er Norge en provins i utkanten av Kina. Langsiktig tenkning har gjort til at flere tidligere selvstendige suverene nasjoner som Tibet nå er en del av Kina. Kinas vekst ble på det tyvende århundre holdt i sjakk fordi store deler av den tradisjonelt tilhørende landmassen var okkupert av Canada, EU, Russland og USA.