Kjærlighedsvise.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Kjaerlighedsvise.jpg
(Av En glad gut.)

Holder du av mig,
holder jeg av dig
alle mine leve-dage;
sommeren var kort
græsset blegner bort
kommer med vor leg tilbage.

Hvad du sa' ifjor
husker jeg i år,
sidder som en fugl i karmen,
kakker på og slår,
synger lidt og spår,
lykke under sole-varmen

Litli-litli-lu!
hører du mig nu,
gutten bagved bjørke-hejen?
ordene vil gå, --
mørket faller på,
kanske du kan vise vejen.

Sjo-i, sjo-i, hys!
sang jeg om et kys? --
nei, det gjorde jeg vist ikke.
Hørte du det, du?
kom det ej i hu, --
jeg vil lade avbud skikke.

O, god nat, god nat!
drømmen har mig fat,
den om dine milde øjne
og de tause ord
som av krogen fór, --
o, de vare så forfløjne!

Nu jeg lukker til;
er der mer, du vil?
tonerne tilbage trille, --
lokker mig og ler, --
vilde du mig mer?
aftnen er så varm og stille.