Kjærlighetsbrev til deg som lærer andres språk
Den dag du la bort kjente ord,
vittige svar og vis humor;
Å kjenne meg for alt jeg var
- nå skriver jeg et fremtidssvar
Å vite er nok for mer enn få;
Tross kostet ville du forstå
hva flauheten kunne by på -
tre sårbarhet på ydmykt strå
For tenker en og prater to,
så krympe ned i mine sko;
Man kan, men huske hva det sto
- hvilket slit, hvilket bry, det skal man tro!
Men når snø sakte smelter bort
står grunnmuren nok ferdiggjort;
og tunge steg blir lett som fjær,
tross våre skogers høye trær
Ja dine ord med feil som så
er mot min kjærleik bitte små;
dog prat lik snakk er upresise
- hjertet ditt kan alt bevise
Med tusen ord da kan en si
Hamsuns vakreste poesi;
men om dagene tvinges stum
er mitt ord å favne deg om
For ingen ord, tross en norsk så fin,
kan fatte følelser kjær som min
når du taler min søte melodi -
thank you for learning to speak like me