Kråkevisa
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk- Mannen han gjekk seg i vedaskog,
- - hei fa-ra i vedaskog.
- Da sat det ei kråke i lunden og gol.
- - Hei fa-ra! Faltu riltu raltu ra!
- Mannen han tenkte med sjølve seg,
- å tru no den kråka vil drepe meg?
- Og mannen han spente sin boge for kne,
- så skaut han den kråka, så ho datt ned.
- Så sette han føre dei folane tolv,
- da køyrde han kråka på låvegolv.
- Så flådde han kråka og lema ho sund,
- ho vog innpå seksten og tjue pund.
- Av skinnet så gjorde han tolv par skor,
- det beste paret gav han til "mor".
- Og kjøtet han salte i tynner og fat,
- og tunga den hadd' han han julemat.
- Av tarmene gjorde han tolv par reip,
- og klørne dei brukt' han til møkkagreip.
- Og nebben den brukt' han til kyrkjebåt,
- så folk kunne segle båd' til og frå.
- Av augo så gjorde han stoveglas,
- og nakken den sett' han på kyrkja til stas.
- Og den som kje kråka kan nytte så,
- - hei fa-ra, kan nytte så,
- han var ikkje verd ei kråke å få.
- - Hei fa-ra! Faltu riltu raltu ra!