Længsel
(Faustina og gamle Beppo, som driver Æselet. Af "Faustina Strozzi".)
Faustina.
Hvilken en Dag! - og hvilken en Vei
Beppo.
Signora det synes. - ja, gjerne for mig.
Solen staar stegende; -
var her en kvægende
Vanddraabe blot; men jeg finder den ei!
Faustina.
Tænk paa imorges, da Solstraalen brød
sig over Engen med tusindfarv't Glød, -
paa den forfriskende
Luftning, som, hviskende
Skovens Godmorgen, om Kinden sig gjød!
Beppo.
Det var imorges, og det er nu glemt, -
skjønt Signorina er saadan ei stemt.
Faustina.
Inde i Skjulene
sidder nu Fuglene
alle for Heden bag Grenene gjemt.
Om jeg nu kunde, - vakte jeg dem,
saa de kom tusindvis flagrende frem!
satte sig gyngende,
kvidrende, syngende
rundt om paa Grenene, mens vi drog hjem.
Om jeg nu kunde! - - Hvor alting er lyst, -
aldrig en Dag saa af Solen blev kys't!
Det er, som kjender jeg
nu, at der tænder sig
Jubel og Glæde ved alt i mit Bryst.
Ja, hvilken Dag! - og hvilken en Vei! . . .
Beppo.
Signora er munter, - ja, gjerne for mig;
rid I kun syngende!
Faustina.
Hvor det er tyngende
saadan at længes, - - ak, - længes som jeg!