La herrene trampe

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

La herrene trampe av Knut Olai Thornæs

La herrene trampe[rediger]

De mægtiges troner de synes saa trygge, og dog er de bygget paa svigtende grund, de har kun sit fæste paa massernes rygge og falder naar masserne vaagner av blund.

Men hver gang det drønner dernede fra bunden og stiger fra dypet et varselrop hvast som tegn paa at masserne vaagner av blunden, da tramper de herrer, saa grunden blir fast.

La herrerne trampe! De tror ingen fare. Men engang er massen som haardeste staal, da gløder den snart, og da skal det bare en gnist for at tænde et harmmættet baal.

La herrerne trampe,- de tramper os sammen. La herrerne trampe - de tramper i glød den gnist som skal antænde dommedagsflammen, det baal som skal lyse: Tyrannernes død.

fra "Trompetskrald; Agitatoriske digte", Arbeidets Ret´s Trykker, Røros 1915