Lese
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEn kan ikke lese seg mett
Av gode bøker.
En kan aldri vite
Hvor lenge øynene holder.
Vi leser i landskapet, side opp, side ned,
Og går flyktig videre, for vi har ikke tid.
Vi må lese fag, og vise interesse
For kultur, dikt og maleri, musikk.
Vi leser brev i Bibelen
Og kjenner at vi er små barn
Som enda trenger flasken.
Meditasjon, den åndelige lesning,
Skaper lys, og får oss til å se.
Vi føler kraften i vårt indre.
Ordene blir vin og brød.
- av SigveLauvaas (ris og ros)
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer