Med en vandlilje

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Henrik Ibsen

Se, min bedste, hvad jeg bringer;
blomsten med de hvide vinger.
På de stille strømme båren
svam den drømmetung i våren.

Vil du den til hjemmet fæste,
fæst den på dit bryst, min bedste;
bag dens blade da sig dølge
vil en dyb og stille bølge.

Vogt dig, barn, for tjernets strømme.
Farligt, farligt der at drømme!
Nøkken lader som han sover; --
liljer leger ovenover.

Barn, din barm er tjernets strømme.
Farligt, farligt der at drømme; --
liljer leger ovenover; --
nøkken lader som han sover.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.