Mens Nordhavet bruser

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Også kjent som "Til det norske flagg".

Mens Nordhavet bruser mot fjellbygt strand,
og stolte erindringer vekker
om fedrenes ry, som til fjerne land
det bar på de nordiske snekker, -
o, nordmenn, sjunger til harpens slag
en sang for Norriges unge flagg!

Du blomster av palmen på fjellfast grunn!
skjønn est du at skue trefarvet,
det hvidene kors i den røde bunn
det har du av Dannebrog arvet;
Norges flagg av 1821.
men hjertebladet det mørkeblå,
fra frihetens marv måtte først utgå.

Fra himlen falt dannebrogsfanen ned,
blev tvillinglands-snekkernes smykke,
og stod gjennem sekler i krig og fred
omsvevet av heder og lykke.
Og flagg for Norrig! Stand evig så!
mist aldrig ditt hjerteblads høye blå!