Min Fane

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du reistes under dunkel Tvil
paa Evne, Viljekraft og Mod,
nu bølger Dugen over Smil,
fordi jeg fast i Kampen stod.

Det har jeg følt: var Sjælen træt,
mit Øie imod Fanen gik,
igjen var Sindet lyst og let,
og Kraft til Strid paany jeg fik.

Og blir den stundom træt min Arm
i mangen Livets Kamp endnu,
ei slukkes, Gløden i min Barm;
thi over mig der vaier du!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.