Morslukt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Lavendel duftende
knitrende og mjukt.

Klærne henger oppe på
klesstativet
godlukta fulgte med i vasken
-nå ligger den på bakken og
lengter etter tørk

Den glatte handa plukker opp den
lille puta
og putter den trygt ned i
hjertelomma på forkleet

Slik var det:

Såg deg sjelden
du fylte bare mor mi med
morslukt
Det var kjærligheta det

Ho flytta lavendelputa alltid så
varsamt
Den var der bestandig, djupt inne
i klesskapet

Stikke handa ned i hjertet
og henge morslukta til tørk.

skrullemor