Noregs Konung.
I gamle Dagar
- so segjer soga -,
naar daa det høvde,
at einkvar fraaga,
kvar Noregs Konung
aa finna var,
han fekk paa Spursmaalet
detta Svar
- og Ordi høyrdest
so trygdar-sterke -:
"Der stend han. Fremst
under Noregs Merke!"
Og Øyvind Skrøya
han steig iland
med Hat i Hug
og med Sverd i Hand.
Og Haakon Konung,
han stod her hitar
som Landa-Verja
Med "Kverna-Bitar";
og Noregs Konung
Bar Noregs Sak,
og Noregs Menn
stod stydjande bak.
Og Konungens Hand,
som ho det var van,
gav Øyvind Løn
fyr Hæding og Ran,
og sama Løni
fekk endaa fleir.
Og Løni var slik,
at dei kravde kje meir.
Og Hæding fær Noreg
enn, som me sjaa,
og enno vert Noreg
trakka paa Taa.
Men aldri bry deg,
det stend inkje paa;
for Noreg, det hev
sin Konung endaa!
Men um du vil spyrja
som so idag:
"Kvar meinar du no
eg kann finna, paalag,
Noregs Konung
i denna Verdi?"
- Aa, reis til Stockholm,
- og Lukka paa Ferdi!
- av Per Sivle.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer