Norskopplæring til innvandrere

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Her om dagen hørte jeg på nyhetene at det skal bli enda vanskeligere å ha utlendinger fra forskjellige plasser i landet. Er man utlending og over atten år så skal man altså måtte gå på et norsk kurs på til sammen 300 timer. Og da står jo tankene i kø: hvilken dialekt er lettest å lære dem? Hvordan vil de Kari og Ola nordmann- baserte A og B-gjengene fungere? Hvor lenge kan vi få ha språket vårt i fred?

Som om ikke disse gassområdene av noen klasserom som dere kaller det, ikke er forgiftet nok så har dere nå altså besluttet å stappe massevis av illeluktende søppelsekker sammen i 300 timer. Hitler nøyde seg hvert fall med jødene så mye er det å si om den saken. Dere skjønner liksom ikke dere at det er skoleelever som skal bruke disse klasserommene på dag tid, og har ett håp om å komme seg levende hjem igjen. Åssen i granskauen vil dette være mulig med ett førtidspensjonert klimaanlegg, blandet med svette afghanistan-kropper som lever på nudler og kebaber hver eneste dag?

Men heldigvis for både oss og dem så har vi gjennom alle år latt dem beholde religionen sin i fred. Hvem vet hvilken katastrofe det ville blitt dersom ett av disse vandrende naturkatastrofene hadde kommet med begge bena sine inn i kirken vår og møkka til den på en sånn måte at ikke såpe og vann ville vært nok. Hele bygningen ville da for all del blitt ett gedigent askebeger til slutt det er jeg sikker på. Klarer Abdullah å snike seg inn i denne til tider grenseløse bygningen og får den velsignelsen han overhode ikke har krav på, ja så tar han med seg til slutt hele familien sin, altså halve Pakistan, og svartmaler guden vår på en måte som får han til å se lyst på både bensinkanner og lightere.

Dere utlendinger har det altså for dere at dere problemfritt, kan komme inn i landet her uten noen norsk kunnskaper. Dere har det for dere at vi bare skal legge alle dialektene våre på ett gedigent koldtbord tilberedt med fete jobber som dere bare kan slafse i dere med henda på ryggen når dere har ankommet landet vårt. All den norskopplæringa dere trenger for å kunne jobbe som den fattigste dassvasker her i landet kan dere versegod få ordne med før dere okkuperer halve Grunnerløkka og Tøyen. Ikke engang fengsels cellene våres får vi ha i fred uten at dere har førsterett på dem og. Og på toppen av det hele nærmest belønner staten dere ved å låse dere inne i 300 norsktimer aldeles gratis. Noen ganger så skjønner jeg ærlig talt ikke hva folk der oppe i høyden driver med. Vi vil da vel for all del ikke at disse skal ta over jobbene våre? Vi kan ikke bare sitte her og se på at Norge bare blir sortere og sortere. Viss disse sotrørene absolutt vil ha noe å gjøre her i landet som ikke krever så mye norskkunnskaper, så er jeg ganske sikker på at det er plenty av jobber til dere i prostitusjonsindustrien, på plata utenfor Oslo S, kebabrestaurantene, rengjøring og vedlikehold, og ikke minst sosialkontoret. Dem er fulle av dritt uansett så der er dere høyst velkomne. Og når jeg tenker meg om så begynner den pirattaxi sjåføren jeg har hatt nå i over ei ukes tid å bli ganske uggen mellom lårene så der kan det sikkert også være noe til overs.

I flere år helt siden 60 tallet har dere altså strømmet inn i dette landet og blitt mottatt med åpne armer. Dere har som sagt både fått hus, jobb og fengsels celler fra før av og nå skal dere jaggu på statens bekostning også ta over språket vårt og hvert og ett av klasserommene elevene egentlig skulle brukt. Hva blir nå det neste? At dere blander pakistansk og norsk? At dere bytter ut den norske kongekrona med hijaba? Og spiller jeg kortene mine riktig ifølge planene deres, så blir det vel ikke lenge før hardingfela blir byttet ut med bongotromme heller. Glem det! Her er det vi som bestemmer og så lenge jeg og mine allierte eksisterer så kommer dere ikke lengre enn til utgangen av flyet uten kamp. For øvrig driver vi på og klekker ut en plan for å hindre at flyene når flyplassen i det hele tatt.

Og når det gjelder alle dere politifolk der ute i gatene syns jeg så absolutt innsatsen dere gjør der ute er høyst ufordragelig. Jeg har kun lest om ett bra arbeid dere gjorde for en del år siden da en utlending ble rasende fordi politiet hadde stoppa han 17 ganger for å se om det var hans egen sykkel han sykla på og ikke en stjålet en. Dette er virkelig bra jobba må jeg si. Man vet aldri hva man kan forvente seg av folk fra land med en tradisjon om å gå med ett helt laken oppå huet, og hvor vandrende telt er en realitet. Med de hjernecellene disse menneskene har så er det ikke rart at hårstråene som vokser ut former seg som sorte tau som henger og slenger. Men dette var for lenge lenge siden og jeg skulle ønske vi kunne hatt noe lignende tiltak nå i dag slik at vi i hvert fall kunne fått ha språket vårt i fred.

Det er noe som heter å føle seg som hjemme når man er borte. Men å ta med seg de voldelige omgivelsene sånn som dere gjør det blir for meg å gå for langt. Jeg mener ærlig talt at skal man ha en ordentlig religion her i landet så må ikke kirken få inn stanken av sånne som dere. Dette gjør jobben vår med å frelse alskens ungdommer rundt omkring mye vanskeligere. Gud som vår skaper av verden må for all del ikke få ett rykte om å lukte sånn som dere. Da vil statskirken etter hvert stå ganske tom resten av verdens levetid og det vil etter hvert bli vanskeligere og vanskeligere å få ordentlige forretningsmenn med en månedslønn på 300 000, sånn som meg, inn i kirka.

Så kjære landsmenn. La oss for all del kvitte oss med disse innvandrende rotvailerene så dem ikke stjeler fra oss flere norske verdier, sånn som for eksempel den gode norske jazzen vi har rundt omkring. Og la oss for all del sende de resterende tilbake til sine egne land der de kan seile sin egen sjø.. eller gjørme som jeg vil kalle det.