Ohoi-ohoi

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

O-HOI
O-hoi, o-hoi, kan du huske meg?
Kan du huske meg der ute?
Kan du huske jeg sang mine viser og lo
på en tredvekanoners skute?
 
Kan du huske jeg klatret i vantet høyt
og elsket den ville vind?
Og de dagene vinden herjet som verst
da åpnet jeg mitt sinn.
 
O-hoi, o-hoi, kan du minnes det?
Kan du minnes min ungdoms liv?
Mine viser var glade, jeg sang dem òg vel
mine muntre ’hoi og hiv’!

Kan du huske det mørke fiendeskip,
kan du huske dets trommetoner?
Og de beksvarte porter som åpnet seg
for dets fire-og-seksti kanoner.
 
O-hoi, o-hoi, kan du huske oss,
der vi kjempet side om side?
Og trommene buldret til min sang;
for England ville vi stride.
 
--
 
O-hoi, o-hoi kan du høre den,
vår sang i solgangsbrisen?
Over havet blåser min stemme glad,
over havet i skumringsdisen.


av Karinklon (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.