Om Vaaren

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ja, deiligt er her for sandt og vist
Ved Krøderens grønne Strande:
Gjøgen galer paa løvrig Kvist,
Fjeldet speiler alvorligt hist
Den skaldede hvide Pande
Dybt i de blanke Vande.

Hæggen hvidner fra Top til Rod
Og udsender Vellugtstrømme;
Maaltrosten er ved Gry paa Fod
Og synger til Nat med trøstigt Mod,
Som kunde Brystet ei tømme
De sommerlig lyse Drømme.

Give Gud mig, som hører den Klang
Og seer Naturen den unge,
At vandre med freidig Hu min Gang
Ad Veien, som dog er lys, skjønt trang,
Og Herren min Gang at sjunge
Med foraarsglad Psalmetunge!


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.