Optimist, tross alt...

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

"Optimist, tross alt."
Ser på nyhetene at verden går over styr
Det meste bestemmes av rovgriske dyr
I øst har vi den russiske bjørn
Mens i vest styrer den amerikanske ørn
Det finnes dessuten en kinesisk drage
Den har også en umettelig mage
Er en fare for at det kan bli stygt
Den norske løven gjør det neppe trygt
Det sies den ligger med brukket rygg
Og er egentlig bare en bitteliten mygg
De sier det hele bare er politikk
Hvor det viktigste er å sikre seg siste stikk
Men politikerne ser ut til å glemme
Det sitter engstelige foreldre hjemme
Som ønsker for sine barn en fremtid i fred
Og at de kan reise trygt til hvert fremmed sted
De ønsker ikke at de som de liv gav
Skal måtte gå til den for tidlige grav
Lærdommen fra historien er dessverre klar
Den viser at politikere ingen lærdom tar
Kanskje er det ikke så veldig rart
For det er vel det mange har erfart
At de som styrer liker å se på seg selv i et speil
Fremfor å måtte lære av fortidens feil
Men om du blir skremt av det du ser på tv
Husk på hva du har, glem ikke å leve
For om du klarer å legge vekk hat, mørke og vrede
Blir du sittende igjen med tro, håp og glede


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.