Oslo!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

So heiter du, Drottning i Viken sin Famn,
traass Tidi hev vanska ditt eldgamle Namn;
men Ny-Noreg svingar med Huva so glad
og helsar mot Oslo, sin gjævaste Stad.

So heitte du fyrr, og det er no ditt Namn,
traass «Kvarten» derneifraa Kaupmannahamn;
eg vonar og trur, det vil koma ein Dag,
i Oslo me semjast i Normanna-Lag!