Over Grensa

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Over grensa, hvor er den
hvem får den, hvem når den
hvor er den, hvem gir den
hvem tar den, hvor går den
Hva skal vi med grenser
hvis ingen forstår dem?

Over grensa er døden
til alt som har liv
og derfra så undres vi
på hvordan det blir.

Over grensa er Danmark
med pølse og kjøtt
mange nordmenn har
varit der stadig og støtt

Over grensa er lovbrudd
det bør ei få skje
den dagen de tar deg
hjelper det neppe å be

Over grensa er minus
det bør være pluss
for ellers så blir det vel
bare til kluss.

Over grensa er Sverige,
billige sprit
men la en få være
ikke ta den med deg hit.

av Marit Irene Jensen.