På gjensyn
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Jeg elsker dig, min gate
med støv og sten og sand -
en dal igjennem byen
det store ørkenland.
Her har jeg alt å lenges til,
og lenges - det er alt jeg vil.
Et hjemlig sted på jorden
er ganske godt å ha,
så kan man si: På gjensyn,
når man drar derifra.
Og er det blott en gatesprekk;
man lenges dit når man er vekk.
Skrevet 1926.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer