Paa et stambogsvers

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Saa inderlig jeg end kan hade
de alskens Vers paa Stambogsblade,
saa, - Ingrid, Ingrid, seksten Aar! -
det klinger som den friske Vaar,
naar Fuglen yr paa Grenen gynger,
bedøvet véd ei, hvad den synger
for Livets Sus, som i den gaar,
mens hver dens Jubeltrille spaar:
Du kommer, kommer, Dag, som bringer
en Knop sin Blomst, en Ungfugl Vinger! . . .
Hvad Knoppen kjender i sit Fængsel,
det er en svare, svare Længsel; -
Du det forstaar, naar Du blir stor
og vakker - slig som ung din Mor!