Sang til Frihedsdagen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Af Aarhundrers Mørke
randt du frem paany,
atter saa vort Norge
Frihedsdagen gry.
Frem paa Eidsvold mødte
Landets kaarne Mænd,
der blev Norges gamle
Frihed født igjen.

Men det gjaldt at værne
om vor Frihed end,
og de stod i Kampen
hine gjæve Mænd.
Stedse skal det mindes
deres ædle Værk:
Norges Frihedsbygning
reistes høi og stærk.

Fremad unge Fylking,
frem for Norges Sag,
Hurra for de gjæve
Mænd hin Maidag.
Heis de gamle Farver,
staa saa Mand ved Mand
trofast Vagt om Flaget
og det gamle Land.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.