Sange - II (Nils Collett Vogt)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Sindet sødmefylt og ung
og dog bristefærdig tungt,
tungt av drømme, som i trængsel
svulmer syknende av længsel -
lik en livsenstørstig knop,
naar den slaar sit øie op
og i vaarens lyse glæde
foldes ut for sol og væte.