Sankta Lucia

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Svart senker natten seg i stall og stuer.
Solen har gått sin vei, skyggene truer
Inn i vårt mørke hus stiger med tente lys
Sankta Lucia, Sankta Lucia

Natten er mørk og stum. Med ett det suser
i alle tyste rom som vinger bruser
Se på vår terskel står, hvitkledd med lys i hår
Sankta Lucia, Sankta Lucia