Sigbjørn Obstfelder

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) kom med sin første diktsamling i 1892.

Det har blitt skrevet at..[rediger]

Obstfelder "er regnet for en av de første modernister i Norge."[1]

Diktningen[rediger]

Diktene hans antyder at han hadde en fremmedfølelse, f.eks er sluttlinjene i diktet "Jeg ser":

"Jeg er vist kommet på en feil klode! / Her er så underligt"

Annet[rediger]

Obstfelder skrev også kortprosatekster, romaner og skuespill.

Referanser[rediger]