Sjakk matt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den hvite kongen med vaktsomt blikk
Ser sine styrker slite
Et tårn i bytte mot løper de fikk
Et dårlig bytte må vite
Dronningen angriper, roper ut "sjakk"
Den sorte kongen må le
Hastverk er lastverk og dronningen knakk
Hun glemte å farene se
hestene angriper, løperen frem
Den hvite kongen må rygge
Snart vil svart konge innta hans hjem
Tapstallene vil bli stygge
Bøndene faller, hans beste menn
Snart er hans tropper felt
Den hvite kongen har tapt mot sin "venn"
Han hører "sjakk matt" bli meldt...


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.