Spørsmål og svar.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Barnet.

  Du, far! da jeg til skogen kom,
          var reden tom,
          og ingen sang der rundten om?

Faderen.

  Nej, fuglen som os sangen gav,
          er over hav;
          kanske den finder der sin grav.

Barnet.

  Men hvorfor rejste så den arme?

Faderen.

  Til større lys og større varme.

Barnet.

  Du, far; det egenkærligt er
          at være der,
          når alle andre, vi, er her?

Faderen.

  Til ny-født vår må ny-født sang,
          det er hans trang;
          den vil han bringe os en gang.

Barnet.

  Men dør han i den kolde bølge - ?

Faderen..

  Så kommer andre; han har følge.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.