Status.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En Daare, en Daare
        er den, der tror
        paa Ed og paa Ord,
        paa Smil og paa Taare.

En Daare, en Daare og atter en Daare
er den, der tror
en Hores Smil, en drukken Mands Taare,
en Spillers Ed, en Politikers Ord.

Tro ei, saa skuffes du ei; - det er Sagen,
at kun om du tror, kan du blive bedragen.

Tro ei det Svundne,
                tro ei det Ny,
        tro ikke frem mod
                det Vordendes Gry,
        tro ikke noget som
                vrangt eller ret,
        tro ikke godt, og
                tro ikke slet,

        tro ei den Værste,
                tro ei den Bedste,
        tro ei de Mange, og
                tro ei de Faa,
        tro ei de Store, og
                tro ei de Smaa,
        tro ei en Fremmed, og
                tro ei din Næste,
        tro ei dig selv, og
                tro ei en Anden,
        tro ei Vorberre, og
                tro ikke Fanden!

Tro ikke! - Ja, det er let nok sagt,
- Gud give saasandt, at det stod i min Magt!

Jeg vil ikke tro, - men jeg kommer ei fra,
at tvert mod min Vilje saa tror jeg endda.
At tro er at leve, se det er just Knuden,
hvorfor jeg ei kan være Troen foruden.
Mit Liv er mig selv - - - - Gid saa
                Fanden annamme,
om Troen og jeg ei tilsidst blir det samme!

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.