Steinar vert ikkje høvla som trær

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det ligg ei bu
i fjellet ein stad
bygd av steinar
ligg rad på rad

er ikkje så firkanta
som hus til vanleg er;
steinar vert jo ikkje
høvla som trær

Nett som kjærleik
og elskov
formar seg etter
naturens lov

Elsk til toner
frå ein bekk
mal stemning
med pensel og blekk

Eim av mose,
lukt av sopp
blander seg med dufter
frå vår eigen kropp

Kjrleik er medisin
kjærleik er godt
velkommen til eit møte
i naturens slott



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.