Suttungs Mjød

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den bedſte Drik ved Guders Gilde,
i Odins Borg, var Suttungs Mjød,
og Sangens Magt i Brages Snille
fra denne rige Kilde flød.

Alfader ſelv har hentet Mjøden,
hvor den i Dybets Kjelder ſtod,
og dertil havde han fornøden
ſin hele Kraft, ſit Aſa-Mod

Han blanded ſtærke Runer ſiden
i denne dyrebare Saft.
Med Funker af ſin Kløgt og Viden
gav Odin Mjøden dobbelt Kraft.

Paa Blomſt og Løv i Eng og Skove,
paa Vildt og Tamt i hver en Egn,
paa Fjeld, paa Sky, paa vilden Vove
ſtod hemmelige Runetegn.

Men Odin løſte dog dem alle
fra Luft, fra Jord, fra Havets Skjød,
og ſigned dem, og lod dem falde
ſom Perledug i Suttungs Mjød.

Derfor maae alle Skjalde tømme
et Bæger af den rige Drik,
og hvad der før var ſvøbt i Drømme,
ſtaaer da i Glands for deres Blik.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.