Tålmodighet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Tålmodighet er kunsten å sette sine følelser til side slik at man kan tenke logisk og rasjonelt igjennom alle følelsesladede problem.

Menneskets syv grunnleggende følelser[rediger]

Du, som alle mennesker, har syv grunnleggende følelser som alle andre følelser bygger på eller er en kombinasjon av.

  • Glede
  • Sinne
  • Bekymring
  • Beundring
  • Hat
  • Sorg
  • Frykt

Tålmodighet er å kunne identifisere, forstå og tilsidesette disse følelsene slik at man kan tenke logisk og fornuftig igjennom de underliggende problemene som skaper følelsen(e) som identifiseres.

En tålmodig mann lar seg ikke lede eller styre av sine følelser som en barbar, en tålmodig mann gjenkjenner og godtar følelser som hva de er, nemlig instinktive reaksjoner innlemmet i vår arv av gen-masse, og behandler dem deretter:

Han gjenkjenner den instinktive følelsen, ser den som en advarsel fra kroppen, noterer det, setter den til siden og gjør så en vurdering av situasjonen totalt uavhengig av følelsesmessige forhold. Slik kan man [[å tenke|tenke igjennom] problemer ved hjelp av logikk og rasjonalisert.

En tålmodig mann forholder seg til saklig argumentasjon, logikk, vitenskap og fornuft.

Tålmodighet er en essensiell egenskap for enhver leder.

I Norge og den vestlige verden[rediger]