Tidenes Bestefar

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hans mål var å bli lagt merke til
Bli anerkjent som god og snill
Han elsket å bli snakket om
Å være midtpunkt i alle rom

Han mente mye om det meste
Kunne overbevise de fleste
Han var raus med varme ord
Gjorde inntrykk og satte spor

Men de unge ble lei av å høre
Noen må handle noen må gjøre
Nå må vi bruke vårt engasjement
Nå må vi bruke vår skapertrang

Du gamle snille mann må tenke nytt
Her er stolen din sett deg ned og lytt
Du snakker men ingenting vil skje
Før du får unge friske krefter med

Lev ikke i glansen av det som var
Anerkjent som tidenes bestefar
Gi oss unge av din kompetanse
Ungdommens krefter kan ingen stanse

Den snille mannen ble slått av et lyn
Han så hele sitt liv som i et syn
Ungdomstid med begeistring og styrke
Stivnet i karriere og yrke

Tiden er inne ja tiden er nå
Både gamle og unge skal forstå
Nå må vi blande mot med erfaring
Ta imot tidenes åpenbaring


av Ksande (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.