Til Elise Birch den 10de Oktober 1873
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk I denne sidste Tid fra mit Erindringsland
Der stiger ofte frem en gammel Mand,
Hvis fulde Værd man neppe rigtig skatter.
Saa meget af hans Færd dog selv jeg fatter:
At vil man noget rigtig vel,
Da maa man ikke tænke paa sig selv,
Da maa man, lig den gamle General,
Den aldrig trætte -- dette store Hjerte,
Villig døie Utak, Harme, Smerte
Og rolig høre paa, at man er gal.