Tingenes tilstand

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg hører lyder
og ser lys
Det er ikke bare naturen
Ting skjer som jeg ærlig talt ikke hadde ventet

De lever av seg selv, for eksempel
De myldrer
som bittesmå bobler, slike som danner seg der vann
beveger seg, rører seg fort og mye, og det er godt med næring
Men ingen her
Næringen er ikke synlig

Det du og jeg lever av er helt andre ting
Fjes gjennomfører halsbrekkende manøvre
De danser, flyr mot hverandre
Uttrykk skifter som bølger i piskende regn
Men ingen her

Gigabyte, terrabyte,
petabyte, jeg-vet-ikke-byte
fosser
Driver meg i bakken

Bitte små bobler
Men ingen her
Avskum?

Havskum?


av Diktsekk (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.