Træets rod og top
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk"Hvor herligt hæver jeg mig op,
og speiler mig i Floden!"
-- saa sagde Orretræets Top
med dum Triumf til Roden --
"Men Du? o hvor foragtelig
du frem i Støvet sniger dig!"
-- "Hvad var du, om jeg ei dig bar?"
var Rodens Svar.
Moral:
Al Fyrstemagt af Folkets er oprunden,
og bør -- som Top af Rod -- af denne være bunden.
Den stammeløse Drot er klog og mere god
end den, der praler med et reent cæsarisk Blod,
som glemmer ei han har
et Folk til Stammefar.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer