Vaar i Norge.
Vaar i Norge,
Vaar i Norge,
- der er Vaar i Norge nu!
Folke-Vaar med Kamp og Brydning,
Kræfters Gjæring, Længslers Sydning,
Isgangs-Veir, mens Skogens Topper
staar med friske, fulde Knopper.
"Høst i Norge!
Høst i Norge!"
skriker Kraake, skriker Ravn.
"Ingen Bær og ingen Blommer!
- Det er slut med Norges Sommer.
Stormen tuter, Sluddet detter.
- Det er Norges Vinternætter!"
"Vaar i Norge!
Vaar i Norge !"
synger Lerke, synger Stær.
"Denne Tid er uden Tvil jo
netop Norriges April jo.
Norges Blomstring er ei omme,
- tvertimod, nu skal den komme!"
Vaar i Barme,
Vaar i Barme,
- Vaar med Vilje, Tro og Liv!
Folkets Knopper, friske, fulde,
taaler en April-Nats Kulde.
Lad af Stormen Isen rives!
- Slig skal Ondt med Ondt fordrives!
- av Per Sivle.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer