Vampyr
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkNu vaier Halvmaanefanen
seirrig paa Grækenlands Jord,
mens Hyl ifra Tyrkerstruber
stiger mod Allah i Kor,
og Blodhunden borte i Stambul
han sidder der mæt og god
og slikker sig fedt om Munden
ved Tanken paa Kristenmandsblod.
Og Kampen raser og drønner
i et fra Slag og til Slag,
de tapre Hellener styrter
til Jord bag det blaahvide Flag;
thi Hellas det staar der alene,
og Blodhunden føler sig stærk
og myrder og flænger - og driver
i Ro sit forbandede Værk.
Hvorlænge skal Kristne myrdes
af Blodhorder vilde og raa
paa Bud af Stambulbarbaren,
hvor længe skal Blodfossen gaa?
Skal Satan fremdeles regjere
i Form af hin slue Tyran,
saa jag ham med Krudt og med Kugler
tilbage til Asiens Land.
Mai 97
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer