Verden idag

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Jeg ser rundt meg,
det jeg ser er en verden som sier nei.

En verden full av hast,
hvor alle må bære sin egen last.

Om det er hjelp du vil ha
Ja da får du bare drite å dra.

Dette er verden idag,
er det til ditt behag?

Hvor har medfølelsen dratt?
Fordi jeg har følt meg temmelig forlatt.

Hvis du vil menneskeheten det beste,
da må du hjelpe din neste.

Ikke snu ryggen til,
men hjelp om de som vil.

Dette er nøkkelen til menneskenes evighet,
Men det krever en del ansvarlighet.

av Sverre Jervell (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.