Veteran

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gammel af Aar, men hvas af Syn,
Panden i Furer lagt,
under de sølvgraa, buskede Bryn
to Ørneøine paa Vagt.

Vænnet til Speiden fra Skøite og Skans,
ligefra Ungdommens Aar,
- vâk som en Fugl, naar det gjælder en Kjans,
om Rokket og Stormene gaar.

Rusler ombord, som der aldrig var
Tale om Uveir og Blæst,
troner i Skøitens Styrerum
i Islandsvams og Sydvest.

Pløier Blaamyren Nat og Dag
stundom til Skagens Fyr,
bauter sig ofte Slag i Slag
hjemad med Tab af Gebyr

Segner kan hænde en Uveirsnat
og finder i Braattet sin Død;
en af de mange, paa Forpost sat
i Kampen for Liv og for Brød.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.