Kategori:Kåseri

Fra Norske Dikt
Revisjon per 12. jun. 2007 kl. 12:31 av 82.146.72.204 (diskusjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere utgave→ (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Kåseri - en morsom, ironisk og ofte krass og kritisk tekst.

Et kåseri er en noe fri sakprosatekst. Ordet kommer av fransk causer, som betyr å snakke eller å prate.

Selv om formen i utgangspunktet er fri, å finnes det regler for kåseri akkurat som med alle andre uttrykksformer.

- Kåseri har en nesten muntlig skrivemåte. Språket skal være mer muntlig enn skriftlig. - Et kåseri tar gjerne opp et bestemt tema som forfatteren presenterer, ofte krydret med egne synspunkter. - Kåseri bør ha et uventet hovedelement som kommer overraskende. - Kåseriet tar som regel for seg et dagsaktuelt tema. Et tema som folk er opptatt av, og liker å involvere seg i.

Sider i kategorien «Kåseri»

Under vises 5 av totalt 5 sider som befinner seg i denne kategorien.