Ved et glas vin en vaarnat

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sjæl, bøi tilside dit gardin;
natten er kold og fin,
og selve maanen skjænker sig i din vin!

Mellem din vin og himlens rum
staar verden gold og stum
en draabe nektar og himlen er livets sum!

Men stjernerne ligger som ø efter ø
i æterhimmelens sø —
og venner, derfor skulle vi alle dø!