Æggedosisvise

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

17DE MAI 1840.

(Mel. Og kjøre Ved og kjøre Vand etc.)

Jeg har et Perlehumør idag,
      som Æggedosisen ligner,
hvormed Værtinden vort/vor Vært vores Vennelag
      paa Festens Morgen velsigner.
Ja jeg har faaet til Sjel og Liv
en Æggedosis og den var stiv.
      Ja mit Humør,
      bedre end før,
idag min Æggedosis ligner.

Jeg er saa venlig og blid og mild
      som allerfinest Raffinade;
og jeg er fyrig og fuld af Ild,
      som den Cognak vi til maa lade;
og Æggets Styrke og raske Mod
jeg føler godt i hver Draabe Blod.
      Nu kan jeg rat
      alt til paa Nat
gaae glad imellem de Glade.

Thi vil da capo jeg ærlig meent,
      mit toneløse Bæger fylde,
begynde tidligt og ende seent
      med Dagens Høitid at hylde.
Held Majens herlige Frihedsværk!
Hvert Aar gid Festen bli'e mere stærk!
      Leve hver Mand,
      hvem Norges Land
sin Friheds Ære mon skylde!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.