Æslerne og røgelsekarret
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkI samme Tempel for Afguden Baal
tre Borriker isammen tjente
-- et helligt Embed, dog som ei formente,
at jo et viet Virakskar de stjal,
hvormed de løb iskjul til eensom Dal.
En Vandrer dog opdaged dem
(thi to Qvarteer af Busken frem
stak visse Tegn paa Æselsvæsen)
just som de i fortroligt Traktemente
fra En til Anden Virakskarret sendte,
og røg dermed hinanden under Næsen.
Moral:
Hinanden til de ryge nu vel tidt
de Trende,
som om et pletløst Navn og kjæk Merit
kan aldrig Visen ende.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer