Haandværksmanden og lampen
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEn Haandværksmand, en natlig Træl,
i Lampen Olje gjød en Qvel,
og sagde: "se, hvor akkurat
og ømt jeg plejer dig hver Nat!"
Da flammed Lampen op;
blev rød som Hanekam i Top,
og spraged ud sligt Svar paa Stedet:
"Troer, Egoist, du ei jeg veed det:
derfor du Olje i mig helder,
at jeg skal lyse op din Kjelder."
Moral:
Om Fyrsten gjør Nationen vel,
er det ei Skjænk, men Selvfordeel.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer