Aftenstemning.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk(Af En glad gut).
Solen skinner vakkert om kvælden,
katten ligger doven ud på hellen.
"To små mus,
fløde af et krus,
fire stykker fisk
stjal jeg bag en disk
og er så god og mæt
og er så doven og træt",
siger katten.
Kyllinghønen vingerne sænker,
hanen står på ét ben og tænker:
"den grå gås
styrer høj nok kås;
men se til, om den kan
nå en hane i forstand?
Ind, ind, høner under tag,
solen kan gærne få lov for idag",
siger hanen.
"Herregud, det er godt at leve
for den, som slipper at stræve!"
siger fuglen.
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer